24.11. 2025 - 28.11.2025 rok
Poniedziałek 24.11.
Śniadanie: Bułka zwykła i pełnoziarnista, masło, sałata, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypior, kawa zbożowa z mlekiem.
Obiad: Zupa kapuśniak z kapusty kwaszonej, placuszki z jabłkami, kompot, owoc mandarynka.
Podwieczorek: Pieczywo graham, masło, papryka, kabanos , herbata z cytryną.
Składniki śniadanie: bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, sałata, pomidor, kiełbasa krakowska (mięso wieprzowe 52%, śladowe ilości jaj, mleka, gorczycy) kawa zbożowa z mlekiem.
Składniki obiad: wywar mięsno warzywny( mięso łopatka b/k, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki), kapusta kwaszona, przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, natka pietruszki, ziele angielski, liść laurowy), mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa). Placuszki (mleko: tłuszcz, cukier mlekowy, sole mineralne, mąka :mąka pszenna typ 450 tortowa, cukier, sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, jabłko), olej 100 % rzepakowy, kompot(śliwki, truskawki, jabłko, aronia, miód), owoc.
Składniki podwieczorek: Chleb mieszany( mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, sól),masło, papryka, herbata z cytryną i miodem, kabanos (185 g. mięsa wieprzowego, sól, naturalne aromaty),
Wtorek 25.11.
Śniadanie: Bułka pszenna i pełnoziarnista, masło, jajko w sosie majonezowo jogurtowym, kawa zbożowa z mlekiem, owoc jabłko.
Obiad: Zupa brokułowa, łazanki zapiekane z szynką, surówka ogórek z pomidorem, kompot.
Podwieczorek: Budyń śmietankowy z owocami, herbata zielona, podpłomyki.
Składniki śniadanie: Mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, jajko, owoc, sos majonezowo- jogurtowy (jogurt naturalny: żywe kultury bakterii, olej roślinny (najczęściej rzepakowy), woda, żółtko jaja jako emulgator, a także ocet, cukier, sól i musztarda)
Składniki obiad: wywar mięsno warzywny( mięso udko z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki) przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy), mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa),brokuł, śmietana 18% (śmietana, skrobia modyfikowana, stabilizator pektyny) . Makaron ( mąka makaronowa pszenna),masło 82 %,kiełbasa szynkowa(mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, białka mleka, laktozy, seler), sałatka (ogórek kwaszony, pomidor, szczypiorek), kompot owocowy (jabłka, agrest, truskawka, czarna porzeczka, cukier), cebula,
Składniki podwieczorek: Mleko, budyń (skrobia, aromat, barwnik i dodatkowo śmietana w proszku), maliny, podpłomyki (mąka pszenna, olej rzepakowy, mleko w proszku, sól) herbata zielona.
Środa 26.11.
Śniadanie: Bułka pszenna i pełnoziarnista, masło, sałata, pomidor, szczypiorek, kiełbasa krakowska, kakao.
Obiad: Zupa rosół z makaronem, indyk w sosie potrawkowym, ryż z warzywami, kompot, owoc banan.
Podwieczorek: Tosty hawajskie, ananas, herbata owocowa.
Składniki śniadanie: bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, sałata, pomidor, kiełbasa krakowska (mięso wieprzowe, woda , skrobia ziemniaczana) , kakao z mlekiem.
Składniki obiad: wywar mięsno warzywny( mięso kurczak, indyk, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki), przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, natka pietruszki), mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa),makaron (pszenica durum). Mięso (filet z indyka), śmietana 18%(śmietana, skrobia modyfikowana, stabilizator pektyny), przyprawy (majeranek, sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, papryka ostra, papryka słodka, pieprz),ryż, warzywa brokuł, kalafior, marchewka, fasolka szparagowa, mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa), masło 82 %, kompot(śliwki, truskawki, jabłko, aronia, miód), owoc.
Podwieczorek składniki: Tosty hawajskie: chleb tostowy(mąka pszenna, woda ,żyto krojone), masło 82 %, ser żółty(mleko pasteryzowane, sól, substancja konserwująca), ananas, herbata owocowa.
Czwartek 27.11.
Śniadanie: Bułka pszenna i pełnoziarnista, masło, pasta serowo jajeczna z ogórkiem kwaszonym, kawa zbożowa z mlekiem, owoc mandarynka.
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem, kotlet schabowy z kurczaka z ziemniakami, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
Podwieczorek: Chałka z miodem, herbata zielona, kiwi.
Składniki śniadanie: Mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, pasta serowo jajeczna (ser żółty mleko pasteryzowane, sól, stabilizator- chlorek wapnia, jajka, sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz), ogórek kwaszony, kawa zbożowa z mlekiem, owoc.
Składniki obiad: Składniki obiad: wywar mięsno warzywny( mięso łopatka b/k, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, koper, kalafior), śmietana 18% (śmietana, skrobia modyfikowana, stabilizator pektyny), ryż, przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, natka pietruszki), mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa), kotlet ( filet z kurczaka, jajka, bułka tarta: skrobia pszenna bezglutenowa, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana), ziemniaki ,kompot (jabłko, wiśnia, aronia, agrest, czarna porzeczka, miód), surówka ( kapusta pekińska, ogórek zielony, koper, kukurydza).
Składniki podwieczorek: chałka(mąka pszenna, ser twarogowy, cukier, margaryna, jaja, syrop glukozowy, drożdże, serwatka w proszku, skrobia modyfikowana), herbata zielona (związki polifenolowe, węglowodany, błonnik, białka), miód, owoc.
Piątek 28.11.
Śniadanie: Bułka pszenna i pełnoziarnista, masło, sałata, ser biały Almette, szczypiorek, rzodkiewka. Zupa mleczna: kółka czekoladowe z mlekiem.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka mizeria, kompot.
Podwieczorek: Deser monte, wafle ryżowe, owoc jabłko, sok 100 %.
Składniki śniadanie: Mleko, płatki kukurydziane (gryz kukurydziany, cukier, sól), bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, ser biały(mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii).
Składniki obiad: wywar mięsny udko z kurczaka, warzywa ( marchew, pietruszka, seler, por ), przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, natka pietruszki,),śmietana 18 % (śmietana, skrobia modyfikowana, stabilizator pektyny), mąka(mąka pszenna typ 550), ryż, koncentrat pomidorowy, Ryba (filet z dorsza, sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz), ziemniaki (koper), olej 100% rzepakowy, ), surówka (ogórek zielony, jogurt naturalny :żywe kultury bakterii, sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, cukier), ),jaja, kompot (jabłko, truskawka, wiśnia, aronia, czarna porzeczka, miód),
Podwieczorek składniki: deser monte (mleko, śmietana, cukier, skrobia modyfikowana, kakao w proszku), wafle ryżowe (ryż biały, sól morska), sok 100 %, owoc jabłko.
Podkreślnikiem oznaczono alergeny. Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
01.12.2025 - 05.12.2025 rok
Poniedziałek 01.12.
Śniadanie: Bułka zwykła i pełnoziarnista, masło, sałata, polędwica sopocka, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem.
Obiad: Zupa grochowa, makaron z serem, surówka z marchewki, kompot, owoc jabłko.
Podwieczorek: Pieczywo graham, masło, jajko, papryka, herbata z lipy.
Składniki śniadanie: bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, sałata, pomidor, szynka wiejska (mięso wieprzowe 52%, śladowe ilości jaj, mleka, gorczycy) kawa zbożowa z mlekiem.
Składniki obiad: wywar mięsny łopatka b/k, kapusta kwaszona, warzywa ( marchew, pietruszka, seler, por ,cebula, ziemniaki),groch, przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie), mąka( mąka pszenna typ 450 tortowa. Ser (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej, cukier), makaron (mąka makaronowa pszenna), masło 82%, surówka ( marchew, jabłko, rodzynki, brzoskwinia, jabłko, jogurt naturalny), kompot(śliwki, truskawki, jabłko, aronia, miód), owoc.
Składniki: Chleb mieszany( mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, sól),masło, papryka, jajko, herbata z cytryną i miodem.
Wtorek 02.12.
Śniadanie: Bułka pszenna i pełnoziarnista, masło, ser żółty, ogórek zielony, płatki kukurydziane z mlekiem.
Obiad: Zupa jarzynowa, kotlet mielony z ziemniakami, surówka buraczki, kompot.
Podwieczorek: Kisiel owocowy z jogurtem, chrupki kukurydziane, kiwi, herbata owocowa.
Składniki śniadanie: Mleko, płatki kukurydziane, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, ser żółty (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek zielony.
Składniki obiad: Składniki obiad: wywar mięsno warzywny( mięso łopatka b/k, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, koper), śmietana 18% (śmietana, skrobia modyfikowana, stabilizator pektyny), przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, natka pietruszki), mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa), Mięso( filet z kurczaka, jaja ,sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz), mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa),ziemniaki, surówka (buraczki, cytryna, cukier), kompot(jabłko, wiśnia, aronia, agrest, czarna porzeczka, miód) .
Składniki: kisiel (skrobia, regulator kwasowości, sok z limonki w proszku, ekstrakt z marchwii),herbata owocowa, podpłomyki (mąka pszenna razowa, sól kamienna, czarnuszka), owoc.
Środa 03.12.
Śniadanie: Bułka pszenna i pełnoziarnista, masło, porcja kiełbasy, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem, owoc jabłko.
Obiad: Barszcz biały z makaronem, klopsik w sosie pomidorowym, surówka z kapusty białej, kasza bulgur, kompot,
Podwieczorek: Jogurt owocowy (jogurt naturalny z owocami), herbata poziomkowa, dodatek podpłomyki.
Składniki śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, sałata, pomidor, szczypiorek, parówka drobiowa (90% mięsa kurczaka, woda, tłuszcz drobiowy z kurczaka), owoc.
Składniki obiad: wywar mięsno warzywny ( mięso łopatka b/k, marchew, pietruszka, seler, por), przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy), ocet jabłkowy, śmietana 18 % (śmietana, skrobia modyfikowana, stabilizator pektyny), makaron( mąka makaronowa pszenna), mąka (mąka pszenna typ 450 tortowa), Mięso( filet z kurczaka, koncentrat pomidorowy, jaja ,sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz), mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa), surówka (kapusta biała, marchew, jabłko, pietruszka nać), kompot(jabłko, wiśnia, aronia, agrest, czarna porzeczka, miód) ,kasza bulgur.
Składniki podwieczorek: jogurt naturalny (mleko, mleko w proszku, żywe kultury bakterii), truskawki, podpłomyki (mąka pszenna, woda, cukier), herbata poziomkowa.
Czwartek 04.12.
Śniadanie: Bułka pszenna i pełnoziarnista, masła, pasta rybna z tuńczyka z ogórkiem, kawa zbożowa z mlekiem, owoc banan.
Obiad: Zupa ogórkowa, pałka z kurczaka z ryżem, surówka warzywa na parze, kompot.
Podwieczorek: Pieczywo mieszane, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryna.
Składniki śniadanie: Mleko, kawa zbożowa z mlekiem, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, ser żółty, tuńczyk (tuńczyk 95 %, woda, sól), owoc.
Składniki obiad: wywar mięsno warzywny( mięso łopatka b/k, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, ziemniaki), przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, natka pietruszki), mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa), Mięso (pałka z kurczaka), śmietana 18%(śmietana, skrobia modyfikowana, stabilizator pektyny), przyprawy (majeranek, sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, papryka ostra, papryka słodka, pieprz),ryż, surówka (brokuł, kalafior, marchew) mąka(mąka pszenna typ 450 tortowa), masło 82 %, kompot(śliwki, truskawki, jabłko, aronia, miód).
Składniki podwieczorek: Chleb mieszany( mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, sól),masło, jajko, herbata z cytryną i miodem, szczypiorek.
Piątek 05.12.
Śniadanie: Bułka pszenna i pełnoziarnista, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa zbożowa, marchewka do gryzienia.
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem, porcja ryby w panierce ziołowej z ziemniakami, surówka z kapusty kwaszonej, kompot.
Podwieczorek: Jogurt pitny, chrupki kukurydziane, owoc mandarynka, sok jabłkowy.
Składniki śniadanie: Mleko, kawa zbożowa, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól), bułka pełnoziarnista (koncentrat islander, mąka pszenna, mąka żytnia), masło 82 %, ser biały (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), rzodkiewka, szczypiorek, marchew.
Składniki obiad: wywar mięsno warzywny ( mięso udko z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, buraki), przyprawy (sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy), ocet jabłkowy, śmietana 18 % (śmietana, skrobia modyfikowana, stabilizator pektyny), makaron( mąka makaronowa pszenna), mąka (mąka pszenna typ 450 tortowa),buraki, Ryba (filet z dorsza, sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz), ziemniaki (koper), surówka (kapusta kwaszona, koper, marchew, por, jabłko, olej, sól z potasem o obniżonej zawartości sodu, pieprz, cukier), olej 100% rzepakowy, jaja, kompot (jabłko, truskawka, wiśnia, aronia, czarna porzeczka, miód).
Podwieczorek składniki: jogurt pitny ( mleko odtłuszczone, cukier, śmietanka, mleko w proszku odtłuszczone), chrupki kukurydziane 100 %kukurydzy, owoc, sok 100% owocowy.
Podkreślnikiem oznaczono alergeny. Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
SMACZNEGO!!!